Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsóry-fürdő

Látogasson el a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 21 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.A kalcium - magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét. A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a 2006-ban közel kétszáz ágyassá bővített Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is. Mezőkövesd Zsórifürdő  üdülőterület  2013. augusztus 29-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést, így a fürdő és üdülőövezete Magyarországon 15. helyszín, mely elnyerte ezt a kitüntetést. 
A 72 °C fokos víznek Magyarország összes gyógyvizei között a legmagasabb a kéntartalma. Kiváló gyógyhatásfokának köszönhetően az első három hazai gyógyfürdő között említik. 


 

A 100 méter átmérőjű körmedence frissítő vizét élményelemek (csúszda, sodrófolyosó, zuhatag) és hullámmedence (22-24°C ) színesítik. A kicsik nyitott és fedett gyermek élménymedencében is pancsolhatnak, a szülők pedig használhatják a wellness részleget (szaunák, gőzkabin, pezsgőfürdő), illetve kérhetnek gyógy- és frissítő masszázst.

 

További információk a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőről az alábbi címen találhatók:
http://www.zsory-furdo.hu