Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsóry-fürdő

Látogasson el a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 21 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.A kalcium - magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét. A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a 2006-ban közel kétszáz ágyassá bővített Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is. Mezőkövesd Zsórifürdő  üdülőterület  2013. augusztus 29-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést, így a fürdő és üdülőövezete Magyarországon 15. helyszín, mely elnyerte ezt a kitüntetést. 
A 72 °C fokos víznek Magyarország összes gyógyvizei között a legmagasabb a kéntartalma. Kiváló gyógyhatásfokának köszönhetően az első három hazai gyógyfürdő között említik. 


 

A 100 méter átmérőjű körmedence frissítő vizét élményelemek (csúszda, sodrófolyosó, zuhatag) és hullámmedence (22-24°C ) színesítik. A kicsik nyitott és fedett gyermek élménymedencében is pancsolhatnak, a szülők pedig használhatják a wellness részleget (szaunák, gőzkabin, pezsgőfürdő), illetve kérhetnek gyógy- és frissítő masszázst.

 

Egész évben nyitvatartó új fedett élményfürdőnk (30-34 °C)  minden korosztály számára biztosítja az igényeknek megfelelő élményelemeket:

 • pezsgőágyak,
 • hidromasszázs fülkék,
 • csésze alakú pezsgőmedence,
 • nyakzuhatagok,
 • sodró folyosó,
 • hullámmedence,
 • 3 csúszda:
  Családi csúszda (a csúszdát 120 cm vállmagasság alatti vendégeink önállóan nem, csak szülői felügyelettel használhatják)
  Zsóry kígyó (a csúszdát 120 cm vállmagasság alatti vendégeink nem használhatják)
  Sárga gyík (a csúszdát 120 cm vállmagasság alatti vendégeink önállóan nem, csak szülői felügyelettel használhatják)

A medencét körülölelő galérián kihelyezett pihenőágyak garantálják a kellemes relaxálást.

Az 1990-ben átadott feszített víztükrű uszoda 2016-ban teljes felújításon esett át. Az úszómedence adatai: 33x17 méteres, 26-28°C-os vízhőmérsékletű, egész évben igénybe vehető. Az uszodában úszósapka használata kötelező!

Az úszómedence mögötti, elektromos kályhával fölszerelt SZAUNA hőmérséklete megközelíti a 100°C-ot. Erőkifejtés után nagyon hasznos az izmok lazítására, a méreganyagok bőrön keresztül történő eltávolításában.

 

 

További információk a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőről az alábbi címen találhatók:
http://www.zsory-furdo.hu